A fickó fakanállal

... mindig kifőz valamit

Eper habosított fehércsokoládéval

2013. június 10. 02:33 - A fickó

Semmi tejszín, a hab csupán fehércsokoládéból és vízből készül. Az emulzió van annyira zsíros, hogy „felverhető”. Egy szifon (ISI) vagy hasonló azért nem árt hozzá, mert fehércsokoládéval ez csak így működik. Egyébként egy 70%-os étcsokoládéval készült emulziót habverővel is szépen fel lehet verni hideg vízfürdőn, de utána 10 percen belül meg kell enni, mert krémmé szilárdul. Így az eperszezon vége felé közeledve érdemes még elkészíteni, de persze más nyári gyümölccsel (pl. málna) is remek.

eper_habosit_fehercsokival.jpg

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 250 g friss, érett szabadföldi eper, inkább zamatos fajta, mint a csak az egyszerűen édes. De finom más nyári bogyókkal (málna, ribizli, szeder) is.
  • 100 g fehércsokoládé (pl. Divine)
  • 90 g víz
  • 2 tk fruktóz

 Elkészítés:

Az epret mossuk meg, utána késsel vágjuk le a kis zöld kocsányokat és vágjuk negyedekre. Szórjuk meg a fruktózzal és fél órára tegyük hűtőbe.

A habhoz a csokit törjük apró darabokra, egy habüstben kis láng fölött kevergetve olvasszuk fel a vízzel. Hagyjuk langyosra hűlni, majd töltsük habszifonba és nyomjunk rá egy patront, rázzuk fel és tegyük hűtőbe kb. 20 percre. Ellenőrizzük, hogy megáll-e a hab. Nyomjunk ki picit, ha nem esik össze, akkor jó. Ilyenkor már sokáig megmarad. Túlhűtve sem az igazi. Az epret tegyük koktélos poharakba, keveset hagyjunk a tetejére. Nyomjuk rá a habot és díszítsük a maradék eperrel. Tálaljuk azonnal, díszíthetjük zöld fűszernövény levélkékkel, pl. citromos- vagy fahéjas bazsalikom levelekkel.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://afickofakanallal.blog.hu/api/trackback/id/tr645353320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása